London var fucking UNDERBART

Jag träffade bl.a.
image315
Carl Barât

London

inom 7 timmar kommer jag vara i London <3
Lovely.

Jag känner verkligen peppen!
Är lite varm dock, fan ta livet om de e feber, liksom =P

Puss

Jag är trött

Imorgon bär det iväg till London. Idag skall vi lyssna på våra "Uppdrag Granskning". Fan om ljudnivån på låtarna blev cp, men ja tror jag fixade det...

Speciell dag

Meep.

Bakis igen

Igår var jag i slottskogen med kompisar och grillade veggieburgare, sen jobbade jag på Meeths och därefter så drog jag ut på krogen. Askul!
Bakis nu igen dock. Jag ska iväg till mamma idag. Usch. Robin vill gå på bio med mig. Nej.

Bakis

Er... Igår på Gretas var intressant. Såg två tjejer som gått i samma skolor/klass som mig. Jag, Tim och Peo dansade på scenen. Oj oj oj..... Heh. Carro kom förbi ett tag, de var chill. Sen såg jag 4 pers från Andra Avenyn också.

Kan du det här med sms?

Det var vad en gubbe frågade mig imorse på hållplatsen vid Valand. Jag sa shockat "NEJ". Jag tvivlar på att han trodde mig, men whatever. Jag blev lite rädd. Jag satt där och lyssnade på hög hög musik liksom och plötsligt sitter gubben på bänken brevid mig och stirrar på mig. Scary.

Bring Me The Horizon i GBG

Gustav sa det nyss till mig på msn. Hoppas de verkligen e sant och att vi kan dra dit (vart fan deras studio är) och träffa dom.

image314
Oliver Sykes, sångare i BMTH

Såg kändis igår på stan

Ingen mindre än denna nissen gick förbi mig och Barry och ryckte med ögat... Weird.

image313
Ja, för er som undrar. Det är PETER MAGNUSSON

Björn på hypnoskurs



Han hade tappat bort sin almenacka, tydligen. Filmen är filmad av Henrik Shyffert^^

- Caroline

"ÅH vad sjönt att krogen är rökfri" säger Bamse

Hahahahaha, så jävla klockrent! xD


Stockholm Live: Hans Åke Andersson

- Caroline

Wasted Little DJs


The View - Wasted Little DJs

Skall se bl.a. detta bandet om 11 dagar i London. Sticker dit om 7. Sjukt snart. Bandets låtar är värsta *happy*.

Usch då

Jag har nu en timme och 50 minuter att fördröja innan jag har tid hos psykologen. Jobbigt. Aja, jag sitter väl kvar i skolan ett tag. Jag borde ju skriva lite mer och så... Kanske ska ja ta och plugga lite av EU-grejen vi har tills imorgon? Orkar jag det? Tror det.
Skriver mer senare. Skall nu ta och kolla mitt schema och se om det finns några hyfsade extra-lektioner att gå på.

- Caroline

Royals

Jag har svenskaprov om 15 minuter. Usch. Har inte direkt övat ordentligt inför det...
Sen vid kl 14.30 har jag tid hos psykologen och därefter skall jag dra till Café Vasa och fika med Salle. Kul! =D
Tydligen skall Joe (ur The Horrors) DJ:a på nått ställe när jag, Ida och Stina é i London. Lätt att vi drar dit, liksom!
Fast Stina ville se något annat band samma dag typ, men liksom nej. Joe är viktigare, så är det bara. Den killen kan supa^^  HEHEH.
Orka Iliaden och Odyssen, Orka Aristofanes och Sapfo och Lysistrate och Dionysosfester. Orka skolan. Jag skall snart härifrån. Frihet, London, här kommer jag!
Internet börjar inte funka hemma förrän kl 1. något hackade eller jag vet inte. Orka internetabstinens.

- Caroline


Kyvik - himlen var gul, blå och rosa

Hängde nyss nåra timmar i hamnen med PJ, Barry, Solberg, Lollo, Amanda, Erika och Gustav. Det var fett mysigt och svinkallt. Vi sjöng bl.a. "Broder Jacob" i kanon och Lollo och Gustav körde lockrop på en klippa utan att realisera att dom faktiskt stod brevid kåta människor av det motsatta könet (alltså varandra). Detta endast för att Gustav då lite liknar en brud och Lollo är fan mer manlig än honom. =P Ja, jag skojar med er, men det var roligt, key?
Har detta inspelat på mobilen. Ett ljudklipp och ett videoklipp. Bäst.
Imorgon har jag svenskaprov som jag verkligen fattar nada av. Usch, säger jag bara!

- Caroline

Ska vi---eh

Är i skolan nu, har lunchrast. Jag och Johanna åt på stan innan efter vi hade intervjuat klart polisen. Polisen, Peter, var astrevlig! Intervjun gick bra och jag blev nöjd. Ett litet problem bara. Min mage började kurra. Högt. Peter hörde det! Inte Johanna dock, som satt nån meter bort. Tur det, annars skulle det väl låtit som det åskat omkring oss på inspelningen eller något.
Nedladdningarna som jag fixade till igår fungerar! Tur det, annars hade jag typ gått in i väggen. Heheh.
Just nu lyssnar jag på Plastic Passion och peppar lite för mig själv inför London-resan. Endast 8 dagar kvar nu. Whoa, liksom. London <3
Nu kom Marie in här. Borde lägga av med att surfa för nöjes skull.
I eftermiddag skall vi dra iväg på restaurang med Spanskan. Wee.

- Caroline

Hometown Glory

Såg nyss på Skins och den här låten kom. Den fick mig att rysa. Scenen var så bra. Mer kan jag inte säga. Lyssna på låten. Bruden som sjunger har rösten av Amy Winehouse (trodde seriöst det var Amy först) men hon sjunger, enligt mig, bättre music.
Sjukt bra låt som fick mig att rysa och nästan gråta (pga scenen i Skins då, såklart)


Adele - Hometown Glory

- Caroline

Whoa, lycka!

Imorse var depp:
* Tal på musiken (men det gick bra! =D)
* Geometri-prov
* Tryck med att fixa intervju med polis till min och johannas radio uppdrag granskning
* Babyshambles kommer fortfarande inte till Love Music Hate Racism Carnival i London

Nu på kvällen äre underbart:
* Till Love Music Hate Racism Carnival kommer Drew McConnells (Babyshambles basist) "supergroup" Helsinki. Och en av dom som kommer vara med är EDWARD LARRIKIN (jag dööör seriöst. jag älskar denna pojken så sjukt mycket. vad kan jag säga? han är irländare och sjunger bra och bara sååå söt <3)
* Jag kanske får ett jobb, men de e hemligt just nu
* Jag kanske får jobb med Barry och Rik på Metal Town i år! Vilket betyder GRATIS INTRÄDE för o se bl.a. In Flames, Job For a Cowboy, Bullet for my Valentine (igen), Killswitch Engage, Clutch och Sonic Syndicate bl.a. =)
* Jag har fixat en intervju med en polis till mitt och Johannas Ljudarbete som jag skall utföra imorgon!

Mindre press på mig. wowowowo!

Jag är lycklig nu, som ni kanske förstår =P

Sjukt stort tack till alla som bidragit till min lycka!!!

- Caroline



Edward Larrikin - Fall at the feet of Raé

fyfan

Jag har precis haft matteprov i Geometri. Gudarna vet hur det gick. Jag tror inte det gick så bra. Är ganska illa när man är klar FÖRST på ett matteprov, liksom.
Gårdagen med teater och fika med Salle var jättekul! Vi ska ses i helgen igen. Jag träffade Madde på bussen hem med hennes nya boyfriend. Heh. Ryktet går att Tjadden blivit tjock. Oj oj oj... Ska festa med henne snart. Dra ut på krogen, antagligen.
Känner mig faktiskt lite mer vuxen/fri nu när jag är 18. Heheh.

- Caroline

Hörde nyss pappa snacka om mig

Han sa:
"Var Carro uppe ända till halv 4?" till Viking...

Ehhhh. Nej?

Hejsan

Kom ganska nyss hem ifrån Beccas tjejmiddag/fest. Bussresorna från Backa tar nämligen ganska lång tid. Typ 1 timma och 30 minuter. Inte något plus det inte. Kul hade i alla fall. Det hade Johanna också, det märkte vi. Heh, jag Johanna och Malin fick en massiv fniss och skratt-attack för några timmar sen i Beccas vardagsrum och det såg ut att oroa Linn. Inte konstigt att Linn sa åt mig "Ta hand om dig själv. Och Johanna" när vi alla kramade hejdå. Ringde Jokke och snackade med Tim också mitt under allt. Jokke fick snacka med Johanna och stackars Tim vars farfar precis dött. Det var sorgligt det, men innan hade han lidit med lungcancer så nu sitter han i himlen och dricker rom och röker cigarr med Tims döda hund. Aww.

Imorgon/idag skall jag till Kungsbacka på något teaterrep med Salle och Jokke sa att han ville följa med också så det blir ju chill. Kommer lägga upp några bilder från Beccas fest sen. Måste plugga geometri också, men jag har för mig att det var ganska lätt med alla dessa eviga trianglar och gradvinklar. Solberg skall svänga förbi dessutom och lämna tillbaka några filmer som hon lånat (Enchanted, 27 Dresses och Harry Potter 5). Ser fram emot dagen, förutom mattepluggandet då^^

Just nu är jag otroligt trött. Skall dra mig till sängs nu. Godnatt.


- Caroline

Gårdagens bilder

Sitter just nu och kollar igenom de få bilderna jag tog igår. Minns verkligen inte att jag tog några av dem. HEH.

image307
Guzz och jag

image308
Amandus o jag. Rockbarens rökrum fick mina ögon o svida massivt. Det var kort sagt inhumant.

image309
Amandus, Guzz och Prytz

image310
Ja o Guzz

image311
Amanda, Särneö och Carl

image312


I alla fall. Igår var jag på Flame (inte party), utanför Gretas (inte party), Rockbaren (massa party), Underjorden (bleh, nått band som hette Bye Bye Bicycle spelade där) och Area 51 (EH?). Jag hade massa kul, i alla fall!
DISGUSTING att en kille bakom mig och Gustav på 6an spydde ner hela bakre delen av vagnen. Eugh.
IRRITERANDE att vi fick stå och vänta på 4an i 16 minuter på Korsvägen vid kl 2-3 på kvällen.
KUL att det var jätteparty på Rockbaren
ATTANS att våra pengar försvann så kvickt

- Caroline

Kom precis hem

Kom för cirka 5 minuter sedan hem från utekväll. Somnade/däckade lätt på bussen så Gustav var tvungen att väcka mig... TVÅ GÅNGER! Så att jag inte skulle missa vart jag skulle gå av, liksom.
Lägger nog upp bilder från idag/igår kväll imorgon.
Sen blir det iväg till Bitchen Becca i BACKA och feeeesta. Kul!

- Caroline

Håriga män

Det var dagens samtalsämne på bussen hem. Jag och Malin var i stan och shoppade (present till Becca och ett grått linne och en svart klänning till mig... Bruden som jobba i kassan på Cubus var heeeelt dum i huvudet. Vem tror att växel på 500-lapp när något kostar 248 kr är 122 kr?? SUCK). I alla fall träffade vi Therese på bussen hem och började snacka om håriga män. Vet inte vad som fick oss att komma in på det ämnet.
Men seriöst. Hur äckligt är det inte med sönder-håriga män i badhus osv? Vet dem inte att dom ser ut som björnar eller något? En tjej på en brittisk talkshow snackade om hur hon älskade mycket håriga män och hur rakade män fick henne att känna sig som att de var kvinnor. Detta gäller icke mig.

Sedan gick en typ 30 årig man på bussen och satte sig brevid mig och så säger Malin (som sitter framför mannen som precis satt sig brevid mig) "USCH VAD DET LUKTAR FISK! VEM TAR MED SIG ILLALUKTANDE FISK PÅ BUSSEN?!?!?" och så sneglar jag snett ner och ser att mannen brevid mig försöker gömma en påse fisk mellan sina ben. HAHAHHA!
I alla fall skriver jag det i ett sms  och visar Malin och Therese som börjar typ rodna och gapskratta. Strax efter går fiskmannen av bussen. Pinsamt på flera nivåer, verkligen.

image304
Det där är verkligen inte vad jag söker efter hos en kille^^

- Caroline

Nytt bloggnamn

Okej, så tillfälligt har jag bytt mitt bloggnamn till PEECEE (= PC). Detta är eftersom jag faktiskt är döpt efter datorn. Jag skyller på min pappa, han är en sådan datanörd!
I alla fall PC står för Petra Caroline. Alltså mitt andranamn och mitt namn. Jag är döpt efter pappas enda riktiga kärlek i livet. Så förklarade han det för mig i alla fall. Haha.

image303

- Caroline

Vimmel-bilder

image294

image296

image298

image305

image306

image299

image302


Kortfattat: Barry hängde med till mig efter skolan och vi åt tårta, därefter drog vi in till Järntorget och mötteTatiana och Jennika. Då ringer Johanna och Becca mig och ber oss vänta på dom med att dra in på Stars n Bars. Vi drog in på Stars n Bars i alla fall, men det var verkligen inte party där så vi drog vidare till Kellys, men det stället skrämde Tatiana och Barry. Hehe.
Sen åkte vi till Valand och träffade Johanna och Tatiana och drog in på Rockbaren där en 30+ årig man skjutsade in oss och sa "Vi ses därinne senare, tjejer" i en lätt pedofilig röst. Sen beställde vi drinkar och jag, Becca och Joh drog upp till rökrummet lite. Skönt att vi slapp visa ID, men inte så kul när jag precis börjat få dricka lagligt och var så pepp på det... Sen fick jag ett par örhängen av Becca som är asfina, tusen tack gumman! Och en bit choklad av Tatiana, heh.
Stina höll dessutom på att panik-smsa mig eftersom Babyshambles har ställt in deras spelning på Love Music Hate Racism (dit vi ska om två veckor, det är sjukt snart!) och Pete Doherty skall åka in i fängelse nu. Kuuul. Aja, det förstörde dock inte mitt humör. Vi drog ut på Valand där Johanna och Bexxi dansade och en portugisisk man kom fram till oss och tog kort med mig och Jennika. Turister asså. Sen drog vi till Stars n Bars som var knökfyllt med killar som såg på någon fotbollsmatch och kramades (deras enda ursäkt att kramas utan att verka homosexuella, som Joh sa).
Därefter blev det in på BK (Burger King) för fyllekäk. Tydligen jobbar Roy där i köket, inte när jag var där dock som tur är, då skulle jag nog inte vågat äta där. Becca beställde lättöl och vi såg en kille som såg ut som en modell och en annan som såg precis ut som Jens Lekman (som jag såg igår på Café Kosmos också, jag tror han börjar tro att jag stalkar honom). Johanna fick killarna i kassan att kolla på oss med ett lätt utrop. Kul var det! Skall ut och supa med Johanna och Becca igen på Lördag. Och jag har bokat in mig med Jennika den första maj, så det skall bli kul! Imorgon skall jag antagligen ut på krogen igen, denna gången med Amanda, Gustav, Jokke och Tim ( de sista två har jag inte sett sedan lovet).

- Caroline

DIRTY SEXY MONEY

Pluggtime. Igentligen. Men nej, jag skall se på DIRTY SEXY MONEY (gjorde ett test i PunktSE imorse som sa att jag borde ge den nya TV-serien en chans). Får ta och typ försöka trycka in lite spanska-glosor i reklampauserna (som alltid är oäääändliga, seriöst!). Har typ inte hört något om serien, förutom att Ana från The OC (<3) är med. Han som spelar Jeremy Darling är snygg. Yesssss. I like.

Var nyss ute på ciggpromenix med Gustav och Amanda. Nice. Vi skall suuupa imon, wowo!

image292

image293

- Caroline

Bu.

Just nu sitter jag med Joh i datasalen i skolan och forskar om anorexi, bulimi och ortorexi. Dessa ämnen är nämligen var vårt Psykologi-arbete skall handla om. Känslofyllda ämnen, jag vet, men det känns att vi lär oss något av det. Jag skall fokusera på bulimi. Sedan skall vi få tillbaka våra psykologi-prov som vi gjorde för några veckor sen. Nervöst värre.

Ikväll skall jag plugga. Plugga massvis med spanska, tills jag mår illa av det. Orka. Dumma lärare som väller på oss enorma prov i Spanska steg 2 innan Nationella proven i Spanska. Jaja, jag skall försöka lära mig att bilda en hyfsad spansk mening ikväll.

Jennika och jag tog ju kort med den där portugisen i förrgår på stan, så förhoppningsvis strålade han in lite språk-kunnighet mig.

- Caroline

Kvällens gång

Amanda ringde upp mig, och strax därefter kom hon överspringandes för att låna min plattång eftersom hennes egen hade exploderat. Sen gick vi ut på en promenix och rökte, snackade, gick hem till mig, Amanda plattade sitt hår (som nu är svart igen, oh my god) och såg på Sverige Pussas och Kramas (som inte va nån höjdare idag).

- Caroline

Roligt Hemskt SMS

"Hörde att du blev överfallen av 2 män igår och den ene gav dig två val

Sug hans kuk eller ge honom din mobil

Jag ser att du har mobilen kvar..."

Fick detta från Becca igår^^ Lolz.
Skickade det till Lollo och fick svaret

"Hahahahaha xD Jag njöt varje sekund"

HAH.HAH.HAH.

Dagens händelser

Ännu en lång dag har passerat. Kom för sent till extra-engelskan, träffa Madde på busshållsplatsen och Martin på bussen, sen vare två timmar extra-matte och därefter var jag tvungen att ringa min Ljudmedierlärare 3 gånger sammanlagt pga minidiskar.
Sen spenderade jag ca 2 timmar på stan med Barry, vi åt glass och jag köpte juice på Expresso House. Sen bar det av till polisstationen med Johanna för att intervjua Even. Det var trevligt, absolut. Den killen kan ögonkontakt. Heh.
När jag senare vandrar igenom Centralen ser jag ingen mindre än
Simon Gavik (han som spelade Adam i Andra Avenyn, ni vet) som ler emot mig, jag tror han kände igen mig lite från Bambi-giget som jag och Salle var på.
Sen satt jag och vänta på bussen i 10 minuter och jag tror jag såg en viss Sofia som jag bl.a. spenderade nyårsafton förra året med. Hon hade i sånna fall klippt sig. Heh.
Sen kommer jag hem, mamma firar mig kvickt. Inget kul direkt. Blev lätt ovän med henne igen. Suck.
Pappas citat "Du borde veta nu att hon (mamma) aldrig kommer älska dig". Det lät hemskt.

- Caroline

Lång dag, födelsedag

Denna långa födelsedag (18årsdag faktiskt!) har nu passerat mig.
Fick chock på morgonen, sång för mig i skolan och därefter ut på krogen med bästa människorna =)
Jag hade jättekul. Drösvis med Grattis har strömmat till mig under dagens lopp =D =D

- Caroline

image291

Inte undernärd?

Mammas BMI är 17,3. Och hon är övertygad om att hon är frisk. Hon är underviktig. Liksom 53 år gammal och väger mindre än hennes smala 16åriga son? Not good.
Orka denna extrema obsession med att vara smal. Många av mina vänner har åkt dit. Till och med jag då och då. Kommercialism försöker bryta ner oss alla...


image289

Martin Cohn modellpojken

En av mina favorit-killmodeller....

image280

image284

image285

image287

image288


SÖT!

Hemma och trött som få

Nu är jag hemma. Efter skolan åkte jag och Malin (som hade håltimme tills hennes Spanska steg 4 skulle börja 15.50) till Kungsportsplatsen och drog in på Café Kosmos och skaffade oss lite gratis-latte. Eller rättare sagt så fixade jag mig latte, eftersom Malin inte ville ha.
Sen drog Malin tillbaks till skolan för sin spanskalektion och jag gick på stan ett tag (kollade lite på sunnies, smink och parfym) och därefter tog jag bussen hem. Bussen som var tio minuter försenad. På centralen satt jag brevid en fyllegubbe och en av killarna i ungdomsgänget brevid gav honom pengar.
Sen på bussen träffade jag Johan. Och såg Hilda precis missa bussen, stackarn. Sen fick jag en extrem känsla av illamående med huvudvärk och svårt att andas på nått sätt. Men det gick över när jag gick av i Kullaviks Centrum och gick hem, tack gud för det.
När jag kom hem såg jag på That 70s Show (seriöst, Eric är så söt när han "happy"-dansar, jag skrattade så mycket!). Jag fattar inte att jag officiellt är 18 år gammal om 5 timmar. Det är verkligen sjuuukt. Längtar dock!
Mitt tal på retoriken idag gick bra, jag fick mycket positiv kritik! =D


That 70s Show, Eric Foreman's dans.

- Caroline

image278
Jag lämnar er med denna bild på snygging-gitarristen i Larrikin Love och Courtney Loves band,
Micko Larkin. (han närmast kameran, ja)


Morgonen

Hejsan allihopa. Morgonen började helt okej. Jag slapp göra min Musikredovisning om Barry på morgonen eftersom Barry var "sjuk". Woo. Så under majoriteren av musiklektionen så pluggade jag inför mitt Retorik-tal istället. De andra i klassens tal var asroliga! Ailin gjorde sitt tal om mig, dessutom. Heh. Färgat håret över 7 gånger (eller rättare sagt i 7 olika färger) och har dansat med Petter (ur Kristian Anttila, inte rapparen, gumman, det lät som det på dig) och dansat på scen med bandet hon inte kunde namnet på. THE HORRORS.

Blah blah blah

Är i skolan just nu, har fritt arbete på Naturkunskapen. Uschhh. Skall svara på frågor, typ. Ork. Orka.
Idag fyller Bexibarnet 18 år, hon är ännu ett dygn äldre än mig. Imorgon drar vi ut på krogen. Jag lääängtar.
Skall skriva klart två artiklar tills imorgon. Text-arbeten.

- Caroline

Atonement

Såg på Atonement imorse också, den var bra. Fast jättehemsk. Jag tycker extremt synd om den manliga huvudrollen. Kiera var assnygg som vanlig, dock hade hon en väldigt konstig bakåtlutad hållning igenom hela filmen...

image277

Ny Layout!

Som ni kanske ser så har jag fixat mig en ny layout! Allt har jag att tacka till Julia Lundqvist, hon är verkligen asduktig på att fixa layouter till människor! Tack ännu en gång för all hjälp!
Älskar allt lila, känns bra med lite färg-ändring^^
Jag gillar den, vad tycker ni?

Om ni ser min gamla layout så är den nya headern här:


- Caroline


Ont

Jag har väldigt ont i nacken just nu (har sträckt mig, jag vet inte hur) och jag är inte så pepp på att skriva just nu.
Dagen har gått fort. Jag sov till kl 2, sen pluggade jag och pratade i telefon med mamma i över 50 minuter som stressade mig om nästa vecka och min London-resa som närmar sig. Not nice.
Skriver kanske mera ikväll.
Just nu måste jag verkligen få tag i Erika och boka upp henne imorgon så jag kan få göra intervjun med henne, men hon svarar inte på mobilen, vilket förvärrar min position ganska mycket at the moment.
Har sett på 27 Dresses idag också, den var jättebra och Katherine Heigl är så söt!

Aja.

- Caroline

image268
Jag lämnar er med denna charmiga bild av mig och Eviie på Café Vasa igår.

Dagens händelser

Idag har jag haft lång skoldag. Sov i alla fall hyfsat (max 7 timmar) inatt. Efter skolan åkte jag med Johanna, Becca och Malin till Café Vasa och vi fikade samt Johanna och jag arbetade lite med vårt Ljud-projekt som skall vara klart om två veckor.
När vi står  vad kassan på Café Vasa ser jag Amanda gå förbi. Så då anar jag att någon jag känner är där. Vi går in och sätter oss i det bakre rummet och vilka sitter inte på bordet brevid mitt? Jo, Evvie, Linnea och Amanda och deras kompis. Var trevligt att se dom! Sedan kom Giia också och jag intervjuade Eviie till min Text-enkät ("Vart skulle du åka på din drömsemester, och varför?" är enkät-frågan). Det var mysigt att vara på Café Vasa (var ganska länge sen jag var där sist, känns det som). I alla fall så stack sedan Malin, Johanna och Rebecca efter några timmar och jag satt kvar med Eviie, Amanda och Giia och deras vänner (som jag inte träffat förr) och snackade i några timmar (med rök-pauser såklart). Tog massvis med kort med systemkameran som jag tog med mig, och på vägen hem gick min väska sönder pga all vikt i min väska. GUH.

Mamma sa igår i telefon att hon vill att jag skall vaccinera mig mot livmoderhalscancer, fick idag veta att jag måste ta tre sprutor för att vaccinera mig. Usch, jag hatar sprutor. Aja, får väl stå ut om mamma fixar mig en tid.

Skriver mer imorgon, jag är otroligt trött och utmattad just nu.

- Caroline

PS.
Läste i tidningen att en 11årig svensk blivit dödad av en manet i Thailand. Hemskt, och vad är chanserna att något sådant händer, liksom? DS.

Frej - Maskinen?

Jag realiserade i veckan att jag träffat Frej, som är med i Maskinen. Alltså en av de som skrivit den välkända låten "Alla som inte dansar är våldtäcktsmän" (se videon nedan). Jag tycker det är ganska rolig, för han är ju lite så här nörd till personligheten, fast typ wannabe-cool nörd. Trevlig var han i alla fall. Innan han blev trött på oss på Arvikafestivalen i alla fall.


Maskinen - Alla som inte dansar

image267
Japp japp. Bilden från Arvika 2007; Nadja, Frej (ur SMK och Maskinen) och Ranya.

God natt!

- Caroline

Aquamarine, hjärtklappning och Rongfa

Idag är jag väldigt väldigt trött. Jag tänker redan på att gå och lägga mig, vilket är mycket ovanligt för och vara mig. Men det är så här att igår kväll när jag gick och lade mig så började jag av någon anledning tänka igenom allt som jag har att göra i skolan de närmaste veckorna och vad jag redan fått gjort.
Just nu har jag nämligen en enkät och ett reportage för Textkommunikation, ett spanskaprov, ett prov i antiken i Svenskan, ett tal i Retoriken och dessutom ett tal om min käre vän Barry till Musiken. Och nu har jag endast räknat upp vad jag har att lämna in och framträda nästa vecka som tynger mina axlar. Jag har börjat känna mig väldigt uppbokad på senaste, jag tror det har med att bli vuxen att göra. Jag vet inte.
I alla fall tog det mig ca fyra timmar innan jag kunde somna, låg och vred mig, lyssnade på lugnande musik och därefter såg jag på 3-4 delar av TV-serien The Mighty Boosh innan jag äntligen tuppade av av utmattning.

Sen vaknade jag på morgonen imorse efter att ha drömt en väldigt konstig dröm som var tecknad om två hamstrar i en ugn som kravlade upp på snö och plötsligt blev fem hamstar. Dom var jagade av en kock också, det var jättesjukt.

Idag har jag i alla fall tagit mig igenom en lång skoldag och nu imorgon har jag planerat att:

1. Gå till skolan
2. Gå med Johanna och Rebecca till typ Café Vasa och intervjua Rebecca angående vårt Ljud-arbete om "Ungdomsgäng" och "våld bland ungdomar". Sen därefter (eller nånstans där) skall jag träffa Erika, intervjua henne för mitt Text-arbete och sedan antagligen åka till musikens hus med henne i majorna och se From Behind spela. Så jag skall ta med mig systemkameran hela dagen imorgon. Får väl försöka fotodokumentera min dag lite eller något dessutom. Skall ta lite coola foton på (mina vänners band) From Behind's spelning i alla fall, hade jag tänkt.

Spenderade bussresan hem med att arbeta med mitt Retorik (agrumenterande) tal, sen när jag kom hem vilade jag, därefter gjorde jag naturkunskapsfrågorna som jag hade i läxa tills imorgon och alla frågor utom en på en restuppgift som jag fått i Naturkunskap, medans jag såg på filmen Aquamarine, som var jättesöt!

Sen nu på kvällen har jag snackat med Tinna (som jag inte snackat med på sååå himla länge, hon har en underbar sångröst fick jag veta idag^^), Malin (en brud som langade mig låtar med Rongfa - assjysst!), Lelaine, Martina och Jokke. Whoa. Mitt liv är ganska fullspeckat just nu känns det som. Ser fram emot imorgon eftermiddags fikanden. Ska bli kul att ordentligt umgås med Erika igen, det har vi inte direkt gjort sen förra sommaren.

image266
Bilden är från Aquamarine, Aquamarine är den blonda tjejen med blå slingor längst till höger.


- Caroline

Försovning, prov, pass, psykolog, matte, film...

Imorse vaknade jag 8.15. Mycket pepp eftersom jag skulle ta bussen 9.47. I alla fall slog jag på datorn och tänkte att jag kunde lägga mig i sängen och blunda igen tills datorn startat (de brukar ta typ 2 minuter nu för tiden). I alla fall blundar jag, sen vaknar jag i nästa sekund. Kollar på min hand och ser att bussen skall gå vid 9.47, springer över till datorn och var är den? Just det, EXAKT 9.47. Creepy.

Så jag panik-börjar med att klä på mig och ringer Malin och meddelar att jag är sen till skolan (till psykologiprovet, kan jag dessutom nämna) och hon säger att hon precis gått på bussen som jag borde tagit. Kul. Men hon skulle i alla fall försöka meddela att jag var sen. Sen ringer jag Barry som är i stallet och hennes mamma kunde inte skjutsa mig sen eftersom de va *stress* och jag hann inte ta mig dit. Så jag klär på mig kvickt och tar bussen 10.17, kommer till skolan typ 15 minuter försent och går in i fel klassrum. Två gånger.
Sedan hittar jag rätt klassrum (med lite hjälp av klasskamrater, jag såg inte lappen på dörren till vår skola) och springer in och sätter mig och börjar stressat skriva provet. Såklart blandade jag totalt ihop det kognitiva perspektivet och den humanska perspektivet. Fail. Major fail. Aja, dessutom svarade jag på frågor som jag inte borde svarat på (det var om en del som man inte skulle läsa om, om man valt att ha prov på Behov och Motivation, som jag valt), men i min stress så fattade jag icke detta.

När jag kommer ut ur klassrummet står Johanna, Tatiana och Barry där. Barry och Tatiana följer med mig till extra-matten medans Joh inväntar sitt tyska-prov. Två timmar matte, Tatiana stack iväg efter några minuter. Efter all matten drog jag och Barry till stadsbiblioteket och sedan till BK (Burger King) och åt lunch. Efter det tog vi en uppfriskande (inte direkt, dyngsur vore det rätta ordet att beskriva den) promenad i regnet från Drottningtorget till Passkontoret för att få reda på att jag inte får själv hämta ut mitt pass förrän om 6 dagar. SURT.
Sedan stack Barry hem, jag stack till psykologen. Jag snackade, hon skrev. Det var typ allt som hände där.

Sen kom pappa och hämtade mig, och vi hämtade mitt nya pass. Jag ser skelögd ut och som jag är typ satanist. Pappa tycker jag mer ser ut som en arab. Jaha, där ser man. Jag förändras mycket jag, tydligen. Dock skulle jag nog säga att bilden är bättre än den på mitt ID-kort där jag har typ gult hår. Sönderfluffigt är det också^^ Heh.

I alla fall åkte jag sedan hem, såg på Stay, någon weird thriller med Ewan McGregor (<3) och Christian Bale (<3). Kul att dom spelar tillsammans i någon mer film än Velvet Goldmine. =)

image265
Bilden e på Jonathan Rhys Meyers och Ewan ur Velvet Goldmine


Har engelska plugg till imorgon, får se hur mycket jag orkar. Dagen har varit lång.

- Caroline

Skadad Jake Gyllenhaal

Bilden togs mellan 24/3-25/3
Han verkar ha brutit foten. Ja, det är Reese Witherspoon bredvid.

image264

Promo för del 14 av Gossip Girl

image262

image263

Spännande. Alla ser typ oroliga/ledsna ut...

Träning

Sist jag var hos mamma så fick jag 4 gratispass för träning på Friskis och Svettis under maj månad. Så i maj skall jag träna, det är vad jag har planerat. Då skall jag vara pepp, fit och skinande hela månanden (hehe, vi får väl se om det där). Känns bra. Ska nog dra dit Malin minst en gång också. Idag är det 7 dagar kvar tills min 18 årsdag. Känns surrealistiskt, minst sagt. Jag börjar bli gammal!
Imorgon skall jag upp kl 8.30 för att vara redo inför dagens Psykologiprov.

image261
Bild @
Deviantart




Stress, skola och festival-lycka

Idag drabbades jag av mindre panik.

Stina sms:ade mig och meddelade att Babyshambles inte längre var på Love Music Hate Racism-karnivalen(som vi skall till london för)s line-up. Sedan gick jag in på bilddagboken och såg att Stina och Ida (som jag skall till London med) båda panikade om att Babyshambles nog ställt in. Så jag snackade med Malin för att lugna ner mig och hålla mig ifrån att panika och skrev ett låååååååångt mejl till dem som håller i festivalen och förklarade för dem min situation. Efter några få minuter får jag två mejl-svar. Det första säger att Babyshambles DEFINITIVT (ja, med stora bokstäver) kommer till årets karnival så jag behöver inte oroa mig (dom hade bara inte fått skriva upp bandet på årets line-up ännu pga nån konstig anledning) och det andra bad mig att donera pengar till festivalen eftersom det är gratis inträda (as if!). Så jag ringer upp Stina och Ida och lugnade ner dom och Stina berättade för mig att Dirty Pretty Things antagligen också kommer till årets Love Music Hate Racism-karnival. Vilket skulle vara så bäst. För att få se både Pete Doherty och Carl Barât samma dag är ju bara så otroligt underbar. Plus att vi kan hålla tummarna för en Libertines-återförening live på scenen, liksom. Vilket vore ännu mer underbart.

image260


Sen kan jag skriva upp mina läxor samt prov denna och nästa vecka så kanske ni sympatiserar med min stress;
v. 14:
Måndag: Engelska Essay 4 sidor om East Of Eden, in class
Onsdag: Psykologiprov!
Fredag: Naturkunskaps-quiz/förhör + intervjua Rebecca inför Ljudarbetet.
v. 15:
Måndag: Musiktal om Barry på några minuter + Argumenterande tal om...?
Tisdag, jag fyller 18: klar med Text-reportaget på 6000 tecken + artikeln på 3000 tecken.
Onsdag: Intervju med polisen Even om ungdomsgäng/ungdomsvåld 14.00 för Ljudmedier.
Fredag: Stooooooort Spanskaprov.

Mina lärare måste tycka om att plåga mig....

- Caroline

My Cool




Adam Tensta - My Cool




Såg denna videon på Vakna med The Voice imorse, jag gillar det. Mkt. 100% Seriöst.

- Caroline

Wowowo!

Allt irriterande krångel med blogg.se's byte av plattform är borta^^
Jag antar att jag inte är den första att säga ÄNTLIGEN.

Seriöst, fan vad det tog tid.

Mina planer för imorgon är;

11.00 Prov i Psykologi
11.50 - 14.00 Extramatte
14.00 - 16.00 Fördriva tiden i stan; kolla hur mycket pengar morfar la in på mitt konto i 18-årspresent, hämta ut mitt pass (jag vet jag är lat, borde hämtat ut det förra veckan men jag glömde bort det) och lämna tillbaka boken jag skrev en 4-sidig essay på i måndags, East Of Eden av Ernest Hemingway som sköt sig själv i pannan.
16.00 - ? Prat hos psykolog


Idag fyller Sandra 18 år, grattis gumman och lycka till med tatueringen imorgon!

Själv har jag en vecka kvar till min 18-årsdag

- Caroline