My Passion


MY PASSION - Hot In The Doll House

Förbandet till Kill Hannah som jag och Carla hängde lite med efter deras spelning^^ Asbra live, och astrevliga boys :)
Alla deras låtar som jag hört hittills gillar jag. Och det är inte ofta sånt händer^^

The Boys in
the band:


Jonathan och John


Simon
 

Laurence

- Caroline



Bake me a cake or go away

Idag har jag sett på An American Crime. Den var jättehemsk och bra.
Sedan vid klockan sex på kvällen kom Amanda och Solberg och knackade på och vi drog ner till pizzerian och åt och rökte. Sen gick vi och satte oss utanför kyrkan medans vi väntade på Amandas buss. Snackade om tidigare fyllor när vi skämt ut oss som fan (nyligen), Solberg och Amanda langade jibberish på danska som jag inte direkt förstod mig på och så frös vi.
Planerna för morgondagen är att jag och Amanda skall från klockan 12 passa Amandas lillebror och få en flaska vin.
Sen skall vi lämna grejerna i lägenheten på Linné där vi sover i natt. Därefter skall jag nog till Mölndal med Barry för att supa med henne och hennes kompisar. Free booze, hoppas jag dårå. Sen skall vi till
Sticky Fingers runt klockan 7 och köa tills dom öppnar klockan 8 för det kommer vara så jävla knökat där imorgon för alla är pepp på och supa, de e ju lov.
Därefter skall Amanda och Magnus kasta ägg på vägen till lägenheten i Linné där vi skall sova. Busigt och mycket Halloween. Nice.
Skall ha på mig den nya klänningen jag köpte med pappa igår. Och svart eller rött läppstift. Nice. Hoppas jag.
Måste packa lite grejer nu så jag slipper gå upp tidig 2morrow.
Planerar att kanske dra förbi Filthy McNastys när jag är i London för detta (länk).

- Caroline

Busringningar är kul.

Okej, detta är en inspelning av när två av mina favoritkomiker (båda är britter) Jonathan Ross och Russel Brand busringer (på brittisk radio) till killen som spelade Manuel i Pang I Bygget. Jag tycker den e kul. Seriöst. Dom sjunger osv. Fortsättningen på busringningen hittas lätt på Youtube.



Och denna busringning resulterade i detta:



Sticks and stones

Från artikel om Babyshambles-giget i lägenheten i Whitechapel igår där mina kompisar var:
Peter finished with the announcement, ‘same time tomorrow night’ and made his way off through the crowd, leaving Mik to finish off with I Wish.
länk

Så nu har jag inte bara missat ett drömgig med Pete. Jag har fanemej missat två. Ett ikväll med. :(
Jag är så himla bitter och depp över detta. Seriöst. Inte kul. Pappa finner det kul dock.
Ta mig till London - NU.

- Caroline

Soap is in the air, feel it everywhere


Ingen gitarrlektion för Manuel är på konferens. Så jag tog en promenad ner till min gamla skola i onödan. Såg min gamla klassföreståndare där, Benny, och sa hej till honom. Han kände bannemej inte igen mig. Alls. Hahha.
Får se om resten av dagens planer kan bli utförda. Har i alla fall bestämt med pappa att träffa honom i stan och shoppa. Han skall klippa sig^^ Samma ställe där han klippt sig sedan han flyttade till Gbg när han var runt 25 år gammal. Sjukt. 30 år, liksom.

- Caroline


Dagens Tidsfördriv

Viking lämnade huset imorse för att åka till Falun och besöka morfar tillsammans med mamma. Dom stannar fram tills på fredag, så jag har alltså Vikingfritt hus tills dess :)
Jag är idag extreeeemt bitter över att Jessica, Frida och Stina som nu är i London inatt var på ett litet Pete Doherty-gig i en 15 kvadratmeterslägenhet. Fast dom har filmat och tagit kort, så de e ju kul. Men just nu hatar jag dom lite. Förstå mig, detta är dröm-giget med Pete som jag missat. Jag borde varit där for fucks sake.Gudarna vet hur mycket jag älskar Peter. Har till och med vart utanför hans lägenhet one day in the past...
Annars har jag spenderat morgonen med att se på Black Books och The Young Ones. Underbara tv-serier <3
Jag har gitarrlektion kl 3, vilket jag har lite ångest över eftersom ja knappt plockat upp gitarren på två veckor. Min ursäkt: jag har varit sjuuk!
Sen kanske jag tar första bästa buss till Göteborg för att shoppa kläder och lämna in CV på various places. Måste få jobb. Måste ta mig till London snart igen!
Well well, ska försöka ringa pappa nu...

- Caroline

Pachelbel Canon



För att filmen "My Sassy Girl" är en av de bästa filmerna jag sett på länge, även om den är på koreanska. Och låten är så fin! Skall tvinga på Viking att lära sig spela den. Snart. Nu. Kanske får lära mig spela den på gitarr dessutom. Vi får se. Plus att huvudrollerna i filmen är så söta :)

Last.FM

Musik jag är besatt av just nu.
Mystery Jets
skiva Twenty One är totalt underbar. Jag älskar alla deras låtar bara mer och mer varenda gång jag hör dom. Just nu lyssnar jag dock mest på låtar som "Hideaway", "Hand Me Down" och "Half In Love With Elizabeth".
Foals är det Emmas fel att jag blivit ett stort fan av. Inte bara jag, utan dessutom Ida har fallit för dom. Funderar över om jag har pengar till att dra till Berlin i början av November för att se Foals, men jag har säkerligen inte råd som det ser ut nu.
The Vines nya skiva Melodia har jag endast hört två låtar ifrån, men dom gillar jag. Och deras gamla låtar är så himla bra. Har vart ett fan av detta bandet sen jag var 13. Seriöst. Då fick jag ett playstation-spel med Charlies Angels och låten som spelas om och om och om genom hela spelet är ingen mindre än The Vines - Get Free. En av mina favoritlåtar med dom ännu. :) Och jag är fortfarande extremt kär i deras sångare Craig Nicholls, som har asbergers syndrom. Vill se dom live!
Carter Burwell lyssnar jag på eftersom han komponerat låten "Bella's Lullaby" som är med i Twilight-filmen. Den är sjukt fin <3 Och Viking har fått mig att uppskatta pianomusik med allt sitt plinkande på sina keyboards.
Liars låt "Clear Island" är asbra och de låter lite som konstig sekt-musik. Värt att lyssna på.
Bright Eyes vet jag inte varför jag lyssnat på mycket på senaste. Heh. Dom är bra iallafall och Conor Oberst är trots sin korta längd, mycket talangfull :D
Stillwater är bandet som är med i Almost Famous. Måste se om den filmen snart. Om jag kan hitta den dvs. Deras låt "All I Can Remember" kan jag inte sluta lyssna på, den är så chill, liksom...
Blood Red Shoes är mina vänner och asbra. Hängde som sagt med dom en dag på Hultsfredsfestivalen och träffade Laura på Offsetfestivalen sist jag var i London. Ascoola människor. Älskar just nu deras låt "This Is Not For You", som just nu är min alarm-signal.
Elliott Smith är så underbar. Skall börja lära mig spela hans låt "Needle In The Hay" på gitarrlektionerna snart. Can't fucking wait. Vissa av hans låtar får mig att lipa. Döpte kattungen som dog i februari förra året (tror jag) efter honom.
George Winston har komponerat "Pachabel Canon", en låt på piano som är så himla fin. Och theme-låten till en av mina favoritfilmer (som både finns i koreansk orginalversion och amerikansk version) som heter "My Sassy Girl". Huvudrollen spelas av Jeon Ji Hyun/Elisha Cuthbert. Underbar film.
Unkle Bob's låt "Put A Record On" kan jag inte heller sluta lyssna på. Den är så himla fin. Och den är med i den amerikanska versionen av My Sassy Girl. <3
Bloc Party's nyare låtar som Flux och Two More Years lyssnar jag på om och om igen. Dom blir inte dåliga!
Swingfly's låt "Singing That Melody" är fan bra. Hehe. Även om den är ganska värdelös gillar jag den mycket.
Test Icicles var så bra. Sjukt kasst att dom någonsin splittrades.
Dirty Pretty Things sörger jag. Ännu ett bra band som splittrats. Dumma Carl Barât som splittar alla bra band han e med i. Nu har han bara The Chavs kvar :/



Höstlov!

Okej, så jag har höstlov nu och tänkte det var lite dags för mig att återuppta mitt bloggande lite.
Så vad har hänt mig på senaste? Inte så mycket. Eller igentligen jättemycket.
Just nu är jag typ sjuk. Har feber och ingen ork och frossa. Kul. Kul. KUL.
I veckan gjorde jag mitt muntliga nationella-prov i Svenska B. Jag vet inte om det var bra eller dåligt att jag endast hade fem åskådare (med läraren inräknat). Mitt humör har på senaste varit mycket upp och ner och jag har växlat mycket mellan depression och extrem lycka. Vilket har slitit mycket på mig.
Dirty Pretty Things har typ splittrats. Kasst. Jag vill se dom spela live innan det är för sent, men jag vet inte om jag hinner.
Jag är i extremt behov av ett jobb och har hittills bara sökt på den lokala mataffären där de redan hade tillräckligt med anställda och sa till mig att söka på andra ställen. Annoying as hell.
Jag och Ida skall nog ta oss ner över en helg till Birmingham och London runt 11-15 December dock. Fan vad underbart det vore. Jag känner mig så trött på Kullavik som det är nu. Och det vore bra för projektarbetet.
Jag tänker på om jag skall ha temat "En bild säger mer än 1000 ord" på min fotobok. Fast kommer jag då kunna få ihop så jag kan skriva tusen ord om varje bild? Kan skapa problem. Jag har i alla fall ett antal modeller nu till projektarbetet. Vilket känns ganska bra.
Ikväll när jag såg på Bloody Sunday med Viking och pappa realiserade jag att jag vill åka till Irland. För att vara exakt vill jag först åka till Derry - för att besöka platsen där inbördeskriget utspelades och dessutom ta kort på "Free Derry"-husväggen till mitt projektarbete, helst med några 17-åriga killar under, för det skulle verkligen framgå ett meddelande i bilden i sånna fall. Sen vill jag åka till Donegal - för en av mina favoritlåtar av Larrikin Love råkar vara ingen mindre än "It's a long way home to Donegal". Sen vill jag dessutom till Dublin, för det är huvudstaden och den ligger nära Dundalk där Jennika nu bor, och jag vill verkligen besöka henne! Jag saknar henne så! Våra snack och supande, liksom <3
Jag längtar dessutom till November. 17 November - för då fyller min bästa vän Hanna 18 år och vi skall gå ut och supa på Sense på Kungsportsplatsen, antagligen. 21 November - för att då är biopremiären för Twilight-filmen. Gud vad jag kärat ner mig i bok-karaktären Edward Cullen. Och det är ju inte så illa att Cedric Diggory från Harry Potter-filmerna spelar honom i Twilight-filmen. :)
Jag är dessutom så bitter över att mina vänner nu är i London och ifall jag vart i London just nu hade jag kunnat gå ett hemligt Pete Doherty akustiskt-gig i Östra London och vart med på gästlistan för detta. Bitterhet. Dessutom kunde jag på torsdag nästa vecka gått på spelningar och DJ-ningar med CSS, Foals, Horrors och SCUM. Och fått en gratis klippning på köpet! Fan fan fan fan.

- Caroline